Учениците от 6-7 клас преминават на обучение в електронна среда

Уважаеми ученици и родители,
От утре 12.11.2020 до 25.11.2020 /вкл./, учениците от 6-7 клас преминават на обучение в електронна среда от разстояние. Решението е на Областния координационен щаб за борба срещу COVİD-19. Това в нашето училище ще се осъществява чрез платформата Майкрософт Тиймс /Microsoft Teams/. Обучението ще се извършва по утвърдената учебна програма и график. Продължителността на учебния час е 30 минути. След всеки час е предвидено междучасие. Ангажиментите на учениците, свързани с предаването на домашни, задания и активно участие остават! Продължава и работата по утвърдените проекти. Всеки ученик към този момент би следвало да разполага с актуално потребителско име и парола. Приканваме всички да спазват разпоредбите на Министерство на здравеопазването, които се изразяват в: 1. Спазване на дистанция; 2. Избягване на струпване в затворени помещения; 3. Носене на лични предпазни средства; 4. Поддържане на добра хигиена, включително и такава при контактуване. Всички учители, ръководство и администрация остават на работните си места и на разположение. Бъдете здрави!

Общинско първенство по футбол 2019/2020 г.

Ученически игри 2019/ 2020 г. започнаха на 31.10. /четвъртък/ от 9:00 часа на стадион Поморие. Турнирът бе официално открит от вр. и. д. кмет на Община Поморие Янчо Илиев. В тазгодишното общинско първенство по футбол участие взеха общо 9 училищни отбора от Поморие, Ахелой, Каблешково, Порой, Страцин, Бата и Гълъбец.

Въпреки лошото време, спортистите показаха силна воля и добра подготовка със стремеж към победата. Окуражавани от своите родители, треньори, преподаватели и съученици, децата се впуснаха в мачовете с много ентусиазъм. Няколко оспорвани дербита при стройна организация от страна на състезатели, треньори и съдийски състав решиха крайния резултат и излъчиха отборите победители. Те преминават в Областния кръг от първенствата по футбол, а именно:

5-7 клас

I-во място СУ „Иван Вазов” гр. Поморие
II-ро място ОУ „Христо Ботев“ – гр. Ахелой
III-то място ОУ „Христо Ботев” гр.Поморие
IV-то място ОУ „Паисий Хилендарски” гр.Каблешково


Международен ден на Черно море

Ученици от ОУ “Христо Ботев” отбелязаха 31 Октомври – Международния ден на Черно море с гостуване в Посетителски център “Поморийско езеро”.  Беседата беше изключително интересна и нашите възпитаници показаха буден ум, много добри познания и интерес по темата, за което получиха поздравления и награди.
Повече от събитието тук  и тук.

Седмица на програмирането EU Code Week

ОУ “Христо Ботев” отбеляза Европейската седмица на програмирането.
 Инициативата „Европейска седмица на програмирането“ се ражда през 2013 г. по идея на екипа в кабинета на тогавашния комисар на Европейския съюз по дигиталните технологии Нели Круз и е подкрепена от Европейската комисия. През 2019 г. Европейската седмицата на програмирането се провежда от 5 до 20 октомври.
Иниацитивата цели да вдъхнови деца и младежи да програмират и да ги подготви за утрешния дигитален свят.
На ученици от пети и шести клас бе представена презентация на тема “Марсоходи” – едно от приложенията на дигиталните технологии и роботиката в съвременния живот. Най-голям интерес предизвика марсохода “Кюриосити” с неговата роботизирана ръка, която подпомага изследванията на Марс. Впечатлиха ги многобройните камери, монтирани върху платформата, нейните размери и тегло. Учениците разшириха своите познания за червената планета, за едно от приложенията на роботите и на компютърните технологии.


Европейски ден на спорта


ОУ “Христо Ботев”Поморие се присъедини към Европейски ден на спорта в училище.
Игри посветени на опазването на околната среда

“СРЪЧНИ ЕКОЛОЗИ” 

Posted by Ralica Hristova on Sunday, 6 October 2019

НАЦИОНАЛНО   ВЪНШНО    ОЦЕНЯВАНЕ
Изпит по Български език и литература- 17.06.2019 г 
Изпит по математика- 19.06.2019 г 
Учениците се явяват в училище в 8.30 часа 
УСПЕХ НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ОТ СЕДМИ КЛАС!

ОБЯВЛЕНИЕ ЗА ПРОЦЕДУРА ЗА НАБИРАНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ДОСТАВКА НА ПРОДУКТИ ПО СХЕМА „УЧИЛИЩЕН ПЛОД“ и СХЕМА „УЧИЛИЩНО МЛЯКО“ ЗА 2019- 2020, 2020-2021 и 2021-2022 УЧЕБНИ ГОДИНИ.

Print Friendly, PDF & Email