Училищен план-прием за учебната 2020/2021 година

Основно училище “Христо Ботев” – гр. Поморие

Уважаеми родители, 
Във връзка с чл.4 от Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на децата в детските градини и подготвителните групи към училищата на територията на община Поморие

ОУ “ХристоБотев”- гр. Поморие обявява прием на деца (6-7 годишни) за една полудневна подготвителна група за учебната 2020/2021 година.
Това, което ви предлагаме:
– Полудневна организация на учебния процес;
– Безплатно посещение (не се заплаща такса), осигурена закуска;
– Висококвалифицирани специалисти, които да обучават Вашите деца;
Заявление за записване може да се подаде в канцеларията на ОУ „Христо Ботев“ всеки делничен ден от 8:00 – 17:00 часа.
Образованието на децата е общ приоритет!

 

Виж в по-голям размер 

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“- ПОМОРИЕ

        Уважаеми родители, отново Ви  информираме :

  1. Всеки делничен ден от 9.15 часа до 12.00 часа и от 13.00 до 16.00 часа по БНТ-2 и БНТ-4 ще бъдат излъчвани видео-уроци и образователни клипове за различни класове.
  2. Всеки ден по телевизия Канал 0 – RN MEDIAGROUP ще се излъчват видео уроци в помощ на обучението на децата в ДГ и учениците. Представените уроци са разработени от учители от  детски градини и училища от област Бургас и целят да подпомогнат обучението в електронна среда.
    Всеки ден по Канал 0 ще се анонсират уроците, които ще се излъчват през следващия ден. Начален час 10.00 часа. Блокът от видео уроци ще се повтаря и следобед с начален час 16.15 часа.

Учебните материали ще бъдат качвани в Школо.бг и в групите на класовете , които са създадени в различните социални мрежи. Материалите ще бъдат споделяни според седмичното разписание на класа. Времето пред компютъра да е придружено от съответната почивка. Припомняме ,че можете да използвате ресурсите на различни издателства, които са отключили своите електронни платформи. Електронните учебници на издателствата са свободни за Ваше улеснение. Молим за Вашето съдействие, контрол и обратна връзка. Всички учители и ръководството на училището остават на Ваше разположение.

Уважаеми родители и ученици,

С оглед на съществуващата епидемиологична ситуация в страната, ние, учителите от ОУ „Христо Ботев” – Поморие сме създали организация за дистанционно обучение на всички ученици от 1 до 7 клас. За да не влизат учениците в училище ще използваме електронни ресурси. Обръщаме се към всички родители с настояване всеки родител да създаде профил в Школо, за да може да се възползва от тези ресурси:
1. Школо – за ваше улеснение, ако сте регистриран като родител, но не сте си потвърдили регистрацията вижте следния линк: https://www.shkolo.bg/blog/nov-roditel/
1.1 Ако не сте регистрирани подавате телефонните си номера на класния си ръководител, който ще ги въведе в системата.
1.2 След като сте активни потребители ще можете да изтегляте електронни уроци, презентации, тестове
2. Издателствата „Просвета, „Клет”- („Булвест 2000” и „Анубис”), “Бит и техника” са предложили безплатни електронни уроци и учебници. Тях можете да намерите нa:
https://www.e-uchebnici.com/open_access.html
https://sales.anubis-bulvest.com/teachers/selectUserType
http://www.prosveta.bg/elektronni-varianti
3. Електронната платформа „Уча се”,която учениците използват в училище може да бъде използвана за обучение: https://ucha.se/
Бъдете в постоянен контакт с класните ръководители на вашите деца, които могат да използват и други електронни ресурси за разпространяване на учебни материали!
Обръщаме се към Вас с призив да ограничите контактите на своите деца, да избягвате масовите събирания, да изисквате и спазвате добра лична хигиена!Пожелание за здраве и успех в общото начинание!

От Вашите учители

Тържество по случай 3 март – национален празник на България

Ученици от IIA и VA изнесоха празнична програма по случай 3 март. В училищното фоайе бе подредена и изложба посветена на 142 годишнината от Освобождението на България.

ОУ “Христо Ботев” – Поморие откри благотворителен Мартенски базар

По инициатива на Обществения съвет към ОУ “Христо Ботев” – Поморие днес във фоайето на училището бе открит Мартенски благотворителен базар. До 2 март 2020 г. /понеделник/ там ще се предлагат ръчно изработени мартеници, дело на учениците и техните родители и преподаватели. Събраните средства ще бъдат използвани за подкрепа на нуждаещи се деца от училището.

Малките творци вярват, че на техния щанд всеки ще открие мартеничките, с които да зарадва семейството и приятелите си.

Ден на розовата фланелка

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.„Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.“

Print Friendly, PDF & Email